fredag 12 september 2014

12.9 - Herkkuperjantai

Kun aamulla kerroin lapsille että minäkin tulen mukaan Englanninmatkalle joulun jälkeen, he alkoivat hehkumaan ja pomppasivat halaamaan. Tosi kivaa :) minäkin odotan kovasti. Tänä aamuna oli ohjelmassa taas testata domyos kurssi, tällä kertaa easy step. Ihan kivaa sekin.

Lounasmeny oli steak haché, haricots verts et du purée (jauhelihapihvejä, vihreitä papuja ja perunamuusia). Vein tytöt skateboardilla kouluun. Molemmat istuivat ja mä ohjailin. Tytöt kikattivat ja kiljuivat! Iltapäivällä sain vihdoinkin huoneeni siivottua ja lakanat vaihdettua ja sitten vietin vähän kotoisaa perjantaikarkkipäivää itsekseni.

Clé teki herkkuvälipalat joihin oli tökätty Carambar patukat. Olen alkanut keräilemään taas karkkipapereita seuraavaa askarteluprojektia varten ja Carambar paperit ovat aika kivoja koska niiden takapuolella aina lukee joku vitsi tai arvoitus.

Illalla oli aikamoinen hässäkkä kotona koska kaikki piti valmistella ja pakata viikonloppua varten koska perhe lähtee huomenna Pariisiin Disneylandiin. He lähtevät aamulla klo 7 ja tulevat taas sunnuntai illalla. Illalla syötiin take away ruokaa friterie:sta.

Anthony näytti mulle pikana jotain perusjuttuja heidän toisessa autossa koska mä saan lainata sitä huomenna kun lähden Gent:iin Belgiaan. Vähän jännää ku en koskaan vielä ole ajanut autoa Ranskassa. Kokeilin Anthonyn kanssa pikku kierroksen kylässä.

Lägdin illalla tapaamaan Marinea. Mentiin ekana paikalliseen pubiin lasilliselle. Otin tango:n, joka on juoma jossa on jotain rypälesiiruppia ja olutta. Yllättävän hyvää. Sitten lähdettiin cruisailemaan Marinen autolla ja popitettiin musaa. Käytiin Bousbequessa ja Tourcoingissa, jotka on ihan tässä lähellä. Marine käy koulua Tourcoingissa, vasta kaksi viikoa, mutta muuten alue on hänellekin ihan vierasta.
En ollut varautunut enään lähteväni ihmisten ilmoille tänään illalla, joten olin varmaan aika spurgun näköinen. En viitsinyt kauheasti toohottaa meneväni suihkuun just kun lapset oli menossa nukkumaan. 

Pysähdyttiin klo 23 Tourcoingissa mäkkäriin ostamaan Mc Flurry jätskit. Superhyviä ku niihin saa kaikenlaisia suklaa- ja keksinmurutäytteitä. Ei kyllä saanut enää mennä mäkkäriin sisään mutta ostettiin drive inistä ja syötiin autossa. Marine selitti miten hän ikävöi jäätelöä koska eteläranskassa syödään paljon jäätelöä.

Kun tulin kotiin kaikki varmaan nukkuivat jo. Hiippailin äkkiä vaan omaan huoneeseen puhtaiden lakanoiden väliin :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar