lördag 6 september 2014

6.9 - La Braderie

Tyttöjen koulussa oli päivällä iso tervetuliaisjuhla. Kaikki perheetkin oli kutsuttu sinne (minutkin laskettiin mukaan). Se oli oikeasti iso juttu. Siellä oli kolme pomppulinnaa ja paljon eri leikkejä mihin lapset voi osallistua. Paikan päällä myytiin kakkuja, juomia (limsaa ja olutta) ja karkkia koulun hyväksi lipukkeita vastaan (jotka sai ostaa sisäänkäynnistä). Erikseen siellä oli pakettiauto joka myi ranskalaisia, eli frites. Niitä on täällä Pohjoisranskassa aina kun on joku tähdellisempi tapahtuma. Tapasin koululla myös Marinen tätinsä ja heidän lapsensa kanssa. Oli aika erilainen koulujuhla.

Iltapäiväksi lähdin Lilleen tapaamaan muita nykyisiä tai entisiä au paireja alueella. Lillessä on tämä viikonloppu la Braderie, joka on Euroopan suurin kirppistapahtuma. Jokaisella kaupalla oli myös oma koju ja sitten myytiin kaikenlaisia ranskalaisia herkkuja. Ostin suklaacrepeksen torilta. Tapahtumaan tulee vuosittain n. 2 miljoonaa kävijää elikkä voi uskoa että Helsingin kokoinen kaupunki on ihan pakattu. Ihmisiä oli jokapuolella ja meitä kaikkia oli varoitettu varkaista.

Aluksi oli vaikea löytää muut tytöt. Olimme sopineet tavata junaaseman oääsisänkäynnin edessä mutta kun ihmisiä oli ihan hirveästi ja en ollut nähnyt niitä muita tyttöja kunnkuvassa niin toistemme löytämiseen meni vähän aikaa. Saatiin lopulta porukka kasaan. Meitä oli yhteensä kuusi (Sofia - Ruotsi, Iara - Espanja, Pat - Espanja, Louisa - Saksa, Elisa - Australia). Tosi kiva tavata muita. Kaikki oli tosi mukavia!

Kulkeminen lillessä oli hidasta ja pelkkää tunkeilua. Tässä huomasi tämän pohjoismaisen tilantarpeen. Oli outoa mutta kivaa. Kuljettiin ympäriinsä. Kaikki taisi ostaa jotain pientä. Ostin ihanan ranskankielisen julisteen missä on musta kissa eri tilanteissa ja mikki hiiri pokkarin. Pysähdyttiin sitten kaikki yhdessä syömään moules frites, joka kuuluu la braderie tradiittioon. Joka ravintolan ulkopuolelle kerätään kaikki simpukankuoret kasaan ja se on eräänlainen kilpailu ravintoloiden kesken kenellä on norkein kasa. Me jäätiin kauan istumaan ja juttemaan tyttöjen kanssa.

Lillestä menin suoraan Sofian kanssa hänen luo koska meidän molempien perheet ovat ystäviä ja he olivat aikoja sitten sovinneet tapaamisen täksi illaksi. Sofia asuu n. 6km Linsellestä, kylässä Mouvoux. Me mentiin metrolla hänen kylään ja metrot olivat ihan täynnä. Me ei yksinkertaisesti mahduttu ekaan metroon ja piti odottaa seuraavaa ja törkeästi vain änkeä sisään. Vaikka Sofia on ruotsalainen ja pystyisimme puhua ruotsia keskenään, puhumme englantia. Sanottiin vain muutama lause molempien ruotsiksi saadaksemme nauraa toisen murteelle :)

Sofien perhe on myös tosi mukava ja koti hieno. Sofia hoitaa kahta lasta (Ombre 8 ja Albane 12). Heillä on paljon eläimiä. Koira, kanoja, kani ja kaloja. Sofia on tosihyvä hyppimään narua. Hän on jotenkin harrastanut sitä. Hän näytti paljon hyppytemppuja. Lapset ja vanhemmat (sisältäen Sofian ja minut) istuivat erikseen. Koko illan juttelimme ja söimme hyvin, ranskalaiseen tyyliin myöhään ja monta pientä hienoa ateriaa.

Sofia skypas poikaystävänsä kanssa ja se kuulosti niin kivalta koska he ovat molemmat kotoisin eteläruotsista. Lähdimme kotiin vasta keskiyön jälkeen. Alice oli jo kauan nukkunut sohvalla.
Oli tapahtumatikas päivä!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar