onsdag 3 september 2014

3.9 - Moules frites

Heti herättyäni kun avasin huoneeni oven, ulkopuolella odotti Malou, yksi perheen kissoista. Taisi kaivata seuraa. Hän tuli heti sisään, kehräsi, kiemurteli ympäriinsä ja antoi paijata niin paljon kun vaan jaksoi.



Aamupäivän olin tyttöjen kanssa ku Martin oli koulussa. Täällä keskiviikko on aina lyhyempi tai kaikista pienimmille vapaa päivä keskellä viikkoa. Muuten koulupäivät on pidempiä täällä. Aamu takkuili jonkun verran. Tytöt ei halunnu pukeutua ja nuorin halusi äitin luo. Onneksi ikävä meni yli kun hän soitti puhelun isälle :)

Keskiviikkoisin Célinen vanhemmat tulevat käymään lounasajasta iltaan asti. Mamu (isoäiti), lapset ja minä kävimme kaupassa ja papu (isoisä) jäi nukkumaan. Sitten mamou teki ruokaa ja Martin tuli kotiin 12.30.

Löysin tämän kaupassa. JÄTTINUTELLA :D 

Iltapäivällä tein lasten kanssa (pääosin itse...) Cake Popseja. Ku lapset huomas ettei ne ollutkaan niin helppoja ku telkkarissa, innostus hiipui. Saatiin kyllä valmiiksi. Sotku jälkeenpäin oli kyllä aikamoinen.


Oikeastaan mulla ois ollu koko iltapäivä vapaa kun mamu ja papu oli paikalla, mutta halusin tavata heidät ja leipoa lasten kanssa. Illemmalla kun isovanhemmat lähti tyttöjen kanssa lääkäriin ja Martin lähti jalkapalloharkkoihin, lähdin vähän pyöräilemään lähiseudulla. Alueen maaseutu on tosi kaunista.


Täällä on paljon lehmiä ja huomaa että on vähän etelämpänä koska maissipeltoja näkyy joka puolella. 

Illalla koko perhe ja isovanhemmat söi moules frites (sinisimpukoita ja ranskalaisia), joka on pohjoisranskalainen perinneruoka. Ranskalaisia mentiin Clén ja Anthonyn kanssa hakemaan paikallisesta Friterie:sta. Oikeastaan aika perus grilliruokapaikka, mutta ranskalaiset olivat oikeasti perunan makuisia, rapeita ja ihan hyviä, vaikken ole oikein ranskalaisfani.
Clé poseraa kuvassa Friterie:n edessä.

Simpukat oli yllättävän hyviä! Céline sanoi minun olevani oikea Ch'ti kun syön moules.
Jälkiruoaksi kaikki sai meidän Cake Popseja. Oli tosi kiva ilta.

Oli tosi yllättävää kun poika, 10v tulee halaamaan ja kysyy jos tulen sanomaan hyvää yötä sänkyyn. Siihenhän ei voi muuta vastata kun bien sûr (tottakai), söpöä! :)

1 kommentar:

  1. Du tycks igen ha haft en riktigt trevlig och intressant dag. O katten är söt :-)
    Här har vi indiansommar med solsken och lite över 20 grader. Skönt efter de regniga veckorna

    SvaraRadera