tisdag 7 april 2015

7.6 - Kukkivia puita

Nousin vasta sitten kun talo hiljeni. Tein riisipuuroaamiaisen ja sitten kirjoittelin, pelasin Hay Daytä ja googlailin mahdollisuuksia lähettää joku isompi paketti Suomeen.

Ulkona oli tosi nätti sää ja menin pienelle kävelylle kylälle.
Olen todella ihastunut kukkiviin kirsikkapuihin ja muihin puihin jotka jo kukkivat täällä. Ne tuovat mielestäni japanilaista tunnelmaa.
Kun hain tytöt, Clé oli vähän huolissaan että saisi rangaistuksen koulussa. Hän selitti että oli yksi poika joka oli huutanut ääneen jonkun vastauksen luokassa ja opettaja ei ollut nähnyt kuka se oli. Poika ei ilmoittautunut syylliseksi ja opettaja sanoi antavansa jokaiselle rangaistuksen jollei kukaan ilmoittaudu syylliseksi. Yritin siinä lohdutella että hän ei voi asialle paljon mitään mutta se poika vaarantaa että luokkatoverit tykkäävät pahaa jollei hän ole rehellinen.

Tein lounaaksi kanawokkia. Tytöt leikkivät ekana koulua ja saivat rangaistuksia. Ruoan jälkeen heidän mielestä oli tosi hauskaa huudella ja oikein ärsyttää minua eivätkä olleet kovin tottelevaisia.

Iltapäivällä siivoin, koska en halunnut jättää sitä torstaiksi tällä viikolla. Sitten askartelin karkkipapereilla, muovittelin niitä ja katselin samalla Fais pas si, fais pas ça. Pakkasin kassin puistoa varten ja lähdin hakemaan tyttöjä. Sää oli nätti ja istuimme musiikkikoulun edessä rappusilla ottamassa goûter:n. Clé meni kuorotunnillensa ja Alice ja minä luimme ulkona Smurffisarjakirjaa ja leikkisimme sitten puistossa. Siellä oli joitakin muitakin lapsia ja Alice oli vähän ujo. Menin ekana hänen kanssaan leikkimään ja sitten kiikkulaudalla otimme mukaan yhden tytön, Elsa. Elsa käy samaa telinejumppaa kun Alice mutta hän on eri koulussa. Tytöt eivät kuitenkaan tunteneet toisiaan mutta nyt heistä tuli hiukan kavereita ja he leikkivat tosi kivasti yhdessä. Tuli esille että tytöt ovat ihan saman ikäisiä ja että Elsa on Alicea vain päivän vanhempi. Minä pölötin samalla Elsan äidin kanssa.

Kotona tyttöjen oli suoraan mentävä kylpyyn koska oli jo myöhä. Clén kanssa meidän täytyi vielä tehdä jonkun verran solfège (musiikkiteoria) läksyjä koska tunti on huomenna ja Céline sanoi eilen että he eivät olleet harjoitelleet vielä riittävästi ja että tänään oli pakko kerrata kunnolla. Kun Cléline tuli kotiin, hän alkoi laittaa ruokaa mutta meni sitten kiné käynnille. Anthony tuli kotiin ja söimme viidestään. Hän kertoi päivän hyvän uutisen. Valerie on saanut työpaikan. Se oli tosi hieno juttu.

Alkuperäisen suunnitelman mukaan Mamou ja Valerie eivät olisi tulleet huomenna. Koska Valerielta peruuntui jotain huomisesta ohjelmasta, sen ansiosta että hän oli saanut työpaikan, he tulevat kuitenkin. En olekaan huomenna koko päivää lasten kanssa yksin.

Kun Céline tuli kotiin pelasimme yhden Piratatakin kaikki yhdessä ja sitten oli ainakin tyttöjen aika mennä unten maille. Tein illalla itselleni super fromage blanc:in (~rahka mutta löllöisempi ja rasvaisempi), johon lisäsin paljon hilloa ja hedelmiä. Sitten skypetin äitin ja isän kanssa ja jatkoin karkkipaperiaskartelua. Viimeiseksi vähän pelailin ja miettisin päivän tapahtumia. Malou lököili sängyssäni kanssani kun aloin nukkua, mutta en vain saanut mitenkään nukutta tietäessäni että se kissa oli siinä ja kiemurteli välillä. Pistin hänet huoneestani ulos ja sain mielenrauhaa. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar